באוקטובר 2019, צוות המוחשה הקוונטי של גוגל פרסם מאמר ידוע בו השתמשו בספירת מעגלים אקראית (Random Circuit Sampling – RCS) כדי להראות בעיה שניתן לפתור על ידי מחשבם הקוונטי שלהם, ה-Sycamore, במשך 200 שניות, והיא דורשת 10,000 שנה לפתור על המחשב הסופרקומפיוטר המהיר בעולם. הניסוי הזה, הנקרא ניסוי השלטון הקוונטי (נכנס כיום בשם “ניסוי העבר הקלאסי”), השתמש ב-53 קיוביטים עם עומק של 20 שלבים. (ראה את הדוח המעמיק שלנו על כך כאן.)

כמעט באופן מיידי, נתקל הניסוי באתגרים משני צידים, הקלאסי והקוונטי. תחילה, IBM פרסמו בלוג איך גישה קלאסית שונה יכולה לבצע את החישוב הזה במשך 2.5 ימים במקום 10,000 שנה. בערך שנתיים לאחר מכן, קבוצה סינית השכיחה את הניסוי באמצעות 60 קיוביטים ועומק של 24 שלבים. וקבוצה סינית נוספת הראתה כיצד החישוב ניתן להשלים במשך 5 ימים באמצעות אשף של 60 GPU-ים של NVIDIA.

לקח משמעותי מהמכך הוא שטכנולוגיית החישוב הקלאסי אף היא אינה עומדת במקום. הממשקים גם הלאה להיות המון חדשנות בשימוש בטכניקות קלאסיות לפתרון בעיות שעד לאחרונה חשבנו כי אי אפשר לפתורן. לכן, מעמד החיפוש אחר היתרון הקוונטי הוא מקום בו המסף גבוה כל שנה נגד כל שנה.

בכל זאת, מאפיין משמעותי של בעיה ה-RCS, כמו רבות מהאלגוריתמים המונחים לפתרון קוונטי, הוא שהמשאבים הנדרשים לפתרון כפולים בכל פעם שנוסיף קיוביט. לכן, גוגל הריצו את הניסוי הזה מחדש באמצעות מעבד Sycamore מדור שני שהשתמש ב-70 קיוביטים ועומק של 24 שלבים, ושוב הם מראים שמעבד ה-Sycamore שלהם יכול להצטיית במערכת הקלאסית המהירה ביותר אפילו כאשר המערכת הקלאסית משתמשת בטכניקות תוכנה מעודנות.

לקרוא עוד על הניסוי החדש הזה, ניתן לצפות במאמר הפרינט החדש מצוות מוחשה הקוונטי של גוגל כאן (arXiv).

Never miss breaking news – sign up now to be notified!

Leave a Reply

Trending

%d bloggers like this: