בשבוע שעבר בפגישת הקבוצה ה-20 בניו דלה, הודו, נעשו מספר הכרזות הנוגעות לקוואנט בתחום. לראשונה, ארצות הברית והודו הסכימו להעלות ולהרחיב את היוזמה הארצוארצית לטכנולוגיות קריטיות ונוצרות (iCET) שנחתמה במקור במאי 2022. יהיה שיתוף פעולה מוגבר במספר תחומים והסכמת ביצועים חדשה למנגנון שותפות למחקר בין המוסד למדע הלאומי לקרבת המשפטי לסוכנויות המדע בהודו תכלול את טכנולוגית הקוואנט כאחת מתחומי השיתוף. בנוסף, מנגנון תיאום קוואנטי משותף אינדו-אמריקאי יוקם כדי לסייע במחקרים ובשיתופי פעולה בתחום התעשייה, האקדמיה והארגונים הממשלתיים. מידע נוסף ניתן למצוא בהצהרת הידידות משותפת של הודו וארצות הברית ובספר מידע בכותרת “ארצות הברית והודו מרימות את השותפות האסטרטגית עם היוזמה לטכנולוגיות קריטיות ונוצרות (iCET)”.
ההכרזה השנייה הוצגה על ידי הבורסה הקוואנטית שיקגו (CQE), כאשר הוכרז על הצטרפות המכון הטכנולוגי הודי בומבאי (IIT Bombay) ל-CQE כשותף בינלאומי. החברות ב-CQE לא תעזור לקליטת ייעוץ בחקר בין IIT Bombay וחבריה של CQE בלבד, אלא גם תעזור בפיתוח ברזום מגונן לעזור לקדם את התקדמות טכנולוגיית הקוואנט בעתיד. הודעת העיתון שמכריזה על הצטרפות IIT Bombay ל-CQE מפורסמת באתר אוניברסיטת שיקגו כאן.
לבסוף, מרכז ס.נ. בוז הלאומי למדעים בסיסיים בקולקטה, הודו, הועבר לחברות מכ״ם הקוואנטי לפיתוח כלכלי (QED-C). QED-C הוא מכ״ם של גורמים רלוונטיים שמטרתו לאפשר ולגדל את תעשיית הקוואנט. בהתחלה, החברות היו מוגבלות לחברות אמריקאיות בלבד, אך QED-C פתחה עכשיו את החברות לארגונים במדינות נבחרות. החברות לארגונים בהודו נפתחה ביוני של השנה הזו.
Leave a Reply