ישנה התרסקות דרמטית בביקוש הגלובלי לסוללות ליתיום-יון, אך היא מתנגשת עם העלויות העולות ועם החומרים המתרטמים. חיזוי הביצועים והידידות של סוללות ליתיום-יון היה אתגר רציני עד כה עקב מרכיביות המערכת האלקטרוכימית המורכבת בתוך התא, שתלויתיה בכימיה של התא, בטמפרטורה, בקצב המחזור, בחלונות מתח הפעולה, ובתכנון הפיזיקלי. עד כה, הדרך היחידה לקבוע את משך החיים של סוללה היא על ידי ביצוע בדיקות בזמן אמת מרובות ופרושות. החסרונות שבאופן טבעי מתגלמים במהירות הגביה שבה חדשנות עוברת מעל כימיות ותכניות כיום נבדקות—עד כדי הוצאתן משימותן.

שיתוף פעולה נוסף הוכרז לאחרונה על ידי NOVONIX ועל ידי SandboxAQ, הנפצלת מ-Alphabet, שנמנית על מערכת התכנה לסימולציות כימיות מובנות באמצעות המתוכנת כלי של SandboxAQ וטכנולוגיית ה-Ultra-High Precision Coulometry (UHPC) של NOVONIX. היכולות המורחבות שבנתונים ובניתוחי השיתוף פעולה משלימים את ציוד הבדיקות UHPC של NOVONIX, את ייצורי ה- R&D ואת שירותי הבדיקה, ומספקים מידע ממשי במהירות רבה. החזויות מדויקות של אורך החיים של התא באמצעות בדיקת UHPC מרובות בקרוב, עם מודלים מתקדמים של אינטיליגנציה מלאכותית, תאמצית את תהליך החדשנות שבכימיות של סוללות חדשות.

השותפות בשיתוף הפעולה היא הצעירה ביותר של SandboxAQ למדעי חומרים מולבנים. כפי שנאמר על ידי אנג ציאו, המוביל הטכני לגילויי יישום של AQ ב-SandboxAQ, “היכולת ליצור תאי-תא דיגיטליים של תרכובות כימיות ולסימולציה ולצפייה מהירה באינטראקציות כימיות ובתכונות שלהן ברמה מולקולרית יוצרת הזדמנויות רבות למדענים וחוקרים ליצור חומרים דור הבא לשימוש במגוון רחב של תעשיות ותכליתיות”.

ציאו הסביר, “SandboxAQ יש לה רשומה מוצלחת בפיתוח אסטרטגיות מאוד אפקטיביות להרצאת סימולציות כימיות קוונטיות בגדלים נרחבים באמצעות כלים כמו אלגברה לינארית בגדל רחב עם TPUs, תוצאות DFT בגדלים נרחבים ושיטת Post-Hartree-Fock בשם DMRG, בנפחים שאין לקרוא להם תקדים. הכלים מספקים בסיס לסדרת פתרונות המשלבים את דיוק חישובי הקוונטום עם מהירות וכוח המבוצעים על ידי אמצעי ניסיון פרטיים, והם רצים על חומרה מחשבית”.

בעוד תחבורה חשמלית בעולם מתרפצת, התשתיות לטעינת רכבים חשמליים עדיין לא השתדרגה. יצרני רכבי חשמל זקוקים לסוללות שהן יותר ארוכות חיים, חזקות, יעילות, עמידות וקלות, וזוכרות לרכבים ידידותיים יותר לנהגים, המיועדים לצריכה לצרכנים ומסחרית.

“הביקוש של תעשיית האלקטרוניקה לסוללות קטנות ועוצמתיות יותר, ארוכות חיים, עמידות וידידותיות לסביבה לשימוש בטלפונים סלולריים, מכשירים ניידים והתקני IoT היא מרשימה”, אמר ציאו. “התקדמות במדעי החומרים תסייע ליצרני סוללות לשפר את הנוסחות הכימיות שלהם לצורך יכולת כוח, אריכות חיים וביצועים מרביים. היא תסייע להם לעצב סוללות קטנות יותר ולזהות או ליצור חומרים חדשים כדי להפחית את ההתמקדות שלהם בכובלט או ליתיום, שהם מוגבלים בזמינותם וקשה לחפש או לרכוש אותם”.

הציפיות הן שטכנולוגיות הדימוי המתחזית של SandboxAQ והתומכות המובילה של NOVONIX תטהר את יכולת תעשיית הסוללות לקבוע החלטות ממומנות כימיות, תהליכים, תאים וטכנולוגיות בכל שלב של מחקר וייצור. החברות מצפות שהמודלים ישמשו למוצרי נתונים ושירותים בהתנהלות כהן לשנתיים הראשונות של 2024. ניתן למצוא הודעת עיתון עם מידע נוסף כאן.

Never miss breaking news – sign up now to be notified!

Leave a Reply

Trending

%d bloggers like this: